vzw Ocura Woonzorgcentra

Ocura Woonzorgcentra

Prins-Bisschopssingel 75
3500 Hasselt
T: 011 28 05 05
F: 011 27 35 74
info@ocura.be

Wzc Ocura Montenaken richt een dementiekoor op met provinciale subsidies.

› terug naar overzicht

15/07/2011

Wzc Ocura Montaken heeft een positief antwoord ontvangen van de provincie Limburg : zij komen in aanmerking voor provinciale subsidies voor de opstart van het project “Dementiekoor”.
Bedoeling van dit project is om samen te zingen met personen met dementie. Onder begeleiding zal het koor op vaste tijdstippen 1 maal per week samen zingen en dit aan de hand van liederen die de personen met dementie kennen.
Muziek heeft bij personen met dementie immers een positief effect. Vaak beginnen ze spontaan mee te zingen bij een herkenbare melodie. Het georganiseerd zingen als aangepaste en zinvolle activiteit voor personen met dementie is nieuw in België maar heeft zijn effect al bewezen in het buitenland.
Het dementiekoor staat open voor personen met dementie die in het woonzorgcentrum verblijven, maar ook personen met dementie die thuis wonen zijn van harte welkom evenals de mantelzorgers.

Dit nieuwe project zal zeker de zorg aan de bewoners met dementie ten goede komen en vormt tevens een mooie uitdaging voor de medewerkers!