vzw Ocura Woonzorgcentra

Ocura Beringen

Havenlaan 7
3582 Beringen-Koersel
T: 011 45 84 10
F: 011 45 84 11
info.beringen@ocura.be

Paramedische begeleiding

Iedere bewoner heeft het recht zijn eigen huisarts te raadplegen. Als de bewoner geen huisarts heeft of als de huisarts niet naar onze instelling kan komen, stellen wij een huisarts van de huisartsenkring van Beringen aan.

 

Woonzorgcentrum Ocura heeft ook een coördinerend en raadgevend arts, Dokter Lieve Gerard.

Wanneer een bewoner opgenomen moet worden in het ziekenhuis, kan dit in een ziekenhuis naar keuze. Als het gaat om een dringende opname en de tussenkomst van de 100 is nodig, zal de bewoner steeds overgebracht worden naar het Sint-Franciskusziekenhuis te Heusden.

Kinesitherapie

Het doel van kinesitherapie is vooral het behouden, verbeteren waar mogelijk en integreren van de fysieke mogelijkheden van de bewoner in de dagelijkse zorg- en andere activiteiten.

Hiermee wordt een zo groot mogelijke zelfstandigheid en functionaliteit beoogd. Hiervoor beschikken wij over een heel arsenaal aan mogelijkheden gaande van mobilisaties en oefentherapie tot meer specifiek gerichte therapieën, zoals bijvoorbeeld electrotherapie.

Ergotherapie

Iedere dienst beschikt over een ergotherapeut. Doelstellingen zijn o.a. het bevorderen van zelfredzaamheid, sociale contacten bevorderen, mentale functies onderhouden, mobiliteit stimuleren en observatie.

 

Ze staan o.a. in voor:

Logopedie

De logopediste biedt professionele dienstverlening aan op vlak van slikevaluatie en taalrevalidatie.

Psychologie

De bewoner kan psychologische begeleiding krijgen in ons woonzorgcentrum bij emotionele, relationele of verwerkingsmoeilijkheden.

word vrijwilliger