vzw Ocura Woonzorgcentra

Ocura Montenaken

Hellebronstraat 8
3890 Montenaken-Gingelom
T: 011 69 33 50
F: 011 88 68 96
info.montenaken@ocura.be

Vrijwilliger worden

Word vrijwilliger in één van onze Ocura woonzorgcentra

Heb je een hart voor hulpbehoevende ouderen en heb je een beetje vrije tijd of ken je iemand van je familie, vrienden of buren die zich graag enkele uurtjes per week wil inzetten om bij ons een handje te helpen?

 

Onze instelling kan beroep doen op een aantal vrijwilligers die zich gedurende de week of het weekend belangeloos inzetten voor onze bewoners.  

We werken hiervoor samen met Present Caritas Vrijwilligerswerk

 

Heb je zin om als vrijwilliger mee te werken in ons woon- en zorgcentrum? Of wil je graag meer info? Neem dan vrijblijvend contact op met Karolien Haling op het nummer 011 69 33 50 of stuur een e-mail naar karolien.haling@ocura.be.

 

Samen op weg als buddy

Ieder van ons heeft nood aan sociale contacten. Het geeft zuurstof, het maakt ons leven bruisend. Een gezond sociaal netwerk geeft ons zelfvertrouwen en buffert ons tegen allerlei ziektes. Wanneer het leven tegen zit en het moeilijker wordt om aan onze samenleving deel te nemen, is het fijn te weten dat er buddy’s zijn!

Een buddy is een vrijwilliger die een belangrijke spilfiguur kan vormen in het sociaal leven

van een persoon met jongdementie. Vanuit gemeenschappelijke interesses kan een buddy samen met een persoon met jongdementie op regelmatige basis leuke dingen doen. Zo kunnen ze samen naar de film, een tas koffie drinken, wandelen, fietsen, enzovoort.

Een goed gevoel voor beide partijen is hier van groot belang! Wanneer we uitgaan van de kracht van de persoon met jongdementie en niet van de beperkingen

die de ziekte met zich meebrengt, kunnen de contacten groeien binnen een vriendschappelijke en gelijkwaardige relatie.

Samen op weg voor, door en met elkaar!

 

Wat doen wij?

Info? Contacteer ons via deschakel@ocura.be of op het nummer 011 69 33 50.

word vrijwilliger