vrijwilliger worden?

Naast vaste medewerkers vult ons woonzorgcentrum zich ook dagelijks met een aantal vrijwilligers, die zich onbaatzuchtig inzetten om comfort en welzijn te verzekeren voor onze bewoners. Ze zijn er om te luisteren, te wandelen, de krant te lezen, boeken rond te brengen of gewoon gezelschap te bieden.

Ook helpen ze tijdens onze activiteiten of uitstappen. De vrijwilligers geven net dat tikkeltje extra aan de ervaring in ons woonzorgcentrum, waardoor bewoners hun verblijf zoveel aangenamer wordt.  

Onze vrijwilligers zijn aangesloten bij Present vzw.

Present vzw is een autonome vrijwilligersorganisatie. Zij organiseert en ondersteunt het vrijwilligerswerk in de zorgsector. Present biedt een ondersteuningsprogramma, gaande van een basisvorming, regelmatige bijscholingen, een tijdschrift en ontmoetingsactiviteiten, tot een degelijke verzekering en administratieve ondersteuning (bv. voor werklozen).

Ken je iemand van je familie, vrienden of buren met een hart voor hulpbehoevende ouderen, die zich graag enkele uurtjes per week wil inzetten om een handje te helpen of voel jij je geroepen om passie en zorg te geven aan onze bewoners?

Neem dan vrijblijvend contact op met

Ilse Liesmons via ilse.liesmons@ocura.be of 011 69 33 50.

Wie weet werk jij binnenkort als vrijwilliger in ons woonzorgcentrum!


Samen op weg als buddy

Ieder van ons heeft nood aan sociale contacten. Het geeft zuurstof, het maakt ons leven bruisend. Een gezond sociaal netwerk geeft ons zelfvertrouwen en buffert ons tegen allerlei ziektes. Wanneer het leven tegen zit en het moeilijker wordt om aan onze samenleving deel te nemen, is het fijn te weten dat er buddy’s zijn!

Een buddy is een vrijwilliger die een belangrijke spilfiguur kan vormen in het sociaal leven van een persoon met jongdementie. Vanuit gemeenschappelijke interesses kan een buddy samen met een persoon met jongdementie op regelmatige basis leuke dingen doen. Zo kunnen ze samen naar de film, een tas koffie drinken, wandelen, fietsen, enzovoort.

Een goed gevoel voor beide partijen is hier van groot belang! Wanneer we uitgaan van de kracht van de persoon met jongdementie en niet van de beperkingen 

die de ziekte met zich meebrengt, kunnen de contacten groeien binnen een vriendschappelijke en gelijkwaardige relatie.

Wil je graag meer info of voel je je geroepen om samen op weg te gaan als buddy?

Samen op weg voor, door en met elkaar. Wat doen wij?

      • Wij bieden individuele coaching aan, maar ook psychologische begeleiding.
      • Wij zorgen voor een vrijwilligersverzekering.
      • Wij bieden de mogelijkheid tot het opbouwen van een mooie vriendschap.

________________

Contacteer ons vrijblijvend via

deschakel@ocura.be

 of 011 69 33 50 (Jenny Ernotte/Dorien Sprengers)

WELKOM VRIJWILLIGER

BEDANKT DAT JE TIJD NEEMT OM TE GEVEN!